Advies in actie

met opgestroopte mouwen op weg naar succes

Als ervaren Executive bij verschillende organisaties ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van organisaties naar groei en succes op zowel persoonlijk als zakelijk vlak.

Gedurende mijn loopbaan heb ik indrukwekkende resultaten behaald en waarde toegevoegd aan verschillende bedrijven. In mijn verschillende rollen was ik verantwoordelijk voor het managen van regio’s. Ik bouwde P&L-plannen, analyseerde marktgegevens en documenteerde investeringsplannen en commerciële plannen voor fusies en overnames. Daarnaast leidde ik veranderingen op het gebied van fusies en overnames en stuurde ik managers en directeuren aan in de dagelijkse bedrijfsvoering.

Ik heb voldoende kilometers gelopen en zowel letterlijk als figuurlijk de nodige littekens opgelopen, die zeker helpen in mijn rol als sparring partner.

Mijn waarden

Integriteit

Als advisor hecht ik groot belang aan integriteit. Het is een essentieel onderdeel binnen een bedrijfscultuur. Het bouwt vertrouwen op tussen mensen en groepen, moedigt openheid en eerlijkheid aan. Integriteit draagt bij aan een gezonde werkcultuur en stimuleert samenwerking en productiviteit.

Respect

Als advisor benadruk ik het belang van respect voor medewerkers binnen organisaties. Respect bevordert een positieve werkomgeving, waarin medewerkers zich gewaardeerd voelen, gemotiveerd zijn en productiever werken. Luisteren naar ideeën en zorgen, eerlijke communicatie en erkenning van inzet dragen bij aan een sterk team en behoud van talent.

Transparantie

Als advisor benadruk ik het belang van transparantie binnen organisaties. Een transparante aanpak bevordert vertrouwen bij medewerkers en stakeholders, verbetert de communicatie en versterkt de bedrijfscultuur. Het stimuleert eerlijke besluitvorming en zorgt voor een gezonde en duurzame groei van de organisatie.

ERVAREN EN HANDS-ON 

Door mijn meer dan 25 jaar ervaring in zowel Scale-Ups als enterprise bedrijven beschik ik over een scherp analytisch vermogen en strategisch inzicht, waardoor ik de juiste vragen kan stellen om de kern van de uitdagingen te doorgronden.

Samen met jou stel ik een effectieve roadmap op en begeleidt je stap voor stap naar succes. Ik geloof in een hands-on aanpak en werk samen met jou en je team om veranderingen te implementeren en resultaten te behalen.

© All rights reserved 2023 | Damavik

GEEN WOORDEN, MAAR DADEN

Ik adviseer niet alleen in woorden, maar vooral ook in daden. Samen de strategische visie activeren naar smart doelstellingen en die met alle relevante teams embedden in het totale bedrijfsproces om lange termijn groei te kunnen garanderen.

Ben jij op zoek naar een Executive Advisor die niet bang is om de mouwen op te stropen en samen met jou je persoonlijke en zakelijke doelen te bereiken? Dan ben ik de partner die je nodig hebt. Laten we samen de weg naar groei bewandelen

1+
jaar ervaring
1+
Bedrijven
1+
verschillende brances
1+
verschillende landen
1988 the journey starts

Sales Engineer @ AKAM

Na mijn studies in Marketing en informatica en na mijn legerdienst als KRO, het begin van mijn carriere. Een B2B kanaal uitbouwen in Brussel en Wallonië op zelfstandige basis, puur op commissie. Akam was een distributeur in computernetwerk software.
Het telefoonboek opendoen en bellen maar voor afspraken!

Expending the skillset

Division Manager @ Inelco

Hier was in Division Manager voor de kablering & actieve netwerkcomponenten divisie. Later kreeg ik ook de Intel PC divisie bij.

First Start-up experience

Co-founder @ Azlan

Mijn eerste stappen in de start-up en mijn eerste M&A ervaring. We zijn gestart met 4 mensen, hebben AKAM overgenomen en waren 4 jaar later succesvol bezig met 105 mensen in 3 divisies ; distributie, outsourcing en opleidingen.

Entering the Big Leaque

Managing Director @ Comstor

Mijn tweede start-up, M&A ervaring en eerste stappen in Europees werk. Comstor was een distributeur voor Cisco apparatuur. Begonnen met 7 mensen. Na 4 jaar waren we marktleider met 80% marketshare en na een overname waren we met 54 mensen.
Ik was ook board member in de Europese board.

International focus

Strategic Director @Tech Data - Azlan EMEA

Hier werkten we met een team van 5 mensen aan strategische plannen en de conversie daarvan naar uitvoering in 18 landen. Ikzelf was verantwoordelijk voor de uitbouw van een uniform sales model in 18 landen en de omslag-liaison voor IT voor de systeemaanpassingen die daarvoor nodig waren. Er zijn meerdere overnames gedaan en we hebben die succesvol afgehandeld. We zijn op 7 jaar tijd gegroeid van 500M€ naar 3,6B€. De helft organisch, de helft door overnames.

Driving growth

Country Manager @Lenovo

Hier deed ik het dagelijks management voor zowel het kanaal (SMB) als de enterprise en mid-market business. Verder hebben we Lenovo België afgesplitst van Nederland, een TAM team opgezet in Barcelona en de server business geïntegreerd.
Onze market shares voor commercial business zijn van 11% naar 16% gegaan, Enterprise van 13% naar 32% en de server business naar 16%.

Change Management

Regional Director Benelux & France @ Sophos

Sophos is een cyber security software fabrikant in volle groei. Hier was re-organisatie nodig om die groei te kunnen schalen. Ook de omslag naar SaaS was hier belangrijk. De SaaS business is gegroeid van 600K€ ARR naar 2600K€ ARR in 3 jaar met 46% van onze resellers geconverteerd. Het team is op deze tijd gegroeid van 18 naar 32 mensen met resultaten boven plan.
Hier heb ik voor het eerst het Smarketing concept opgezet.

Smarketing

Regional Vice President West @ Nuvias Group

Nuvias is een distributeur in Cyber Security. Ik was verantwoordelijk voor de Benelux, Frankrijk en de Nordics. Hier hebben we ook een overname gedaan en onderzochten we meer mogelijke overnames. Ook hier is het Smarketing concept opgezet met uitzonderlijke resultaten. 68% groei (organisch, 43% overall) in het eerste halfjaar. Het plan was 32% groei.